Tijdstippen sportmassage

In de praktijk van MdR Sportmassage in Den Bosch verzorgt uw sportmasseur uw spieren d.m.v. sportmassage

Sportmassage is geschikt voor zowel de sporter als niet-sporter. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals last van vermoeide benen, stijve nek - schouder – rug klachten.

 

Veel blessureleed kan worden voorkomen. Een sportmasseur helpt daarbij en doet meer dan alleen masseren. Hij begeleidt u persoonlijk voor, tijdens en na het sporten. Samen met u zorgt de sportmasseur ervoor dat sport een gezonde bezigheid blijft en u niet door blessures wordt uitgeschakeld.

 

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een ontspannende massage na het sporten kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn, verzuurde spieren of vermoeidheid verder kunt. U herstelt sneller na een inspanning. Soms ontstaat toch een blessure. Een sportmasseur zorgt dan voor deskundige hulp.  Een sportmasseur past verschillende massagetechnieken toe, ter verbetering van de conditie van de spieren. 

 

Tijdstippen van sportmassage:

Het meest logische tijdstip: 

ter voorkoming van klachten en ter vermindering van klachten.

 

Preventieve sportmassage : tot 1 dag voor wedstrijd of training. 

Zorgt voor het bewerkstelligen van een betere doorbloeding, een beter functioneren, betere coördinatie, waardoor de kans op het ontstaan van blessures minder wordt.

 

Preparatieve sportmassage: op dag van wedstrijd of training. 

Voor het leveren van een prestatie moet het lichaam in de prestatiestand gebracht worden. Dit doe je door middel van een warming up. De spieren moeten onder meer op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Deels kan dit met behulp van een sportmassage.

 

Curatieve sportmassage:

0-3 dagen na een wedstrijd of training. 

Heeft als doel dehydratie en het herstellen van de weefsels. Vermoeidheidsstoffen en afvalproducten worden d.m.v. massage beter afgevoerd. Daarmee wordt het herstel bevorderd en eventuele spierpijn voorkomen, waardoor het lichaam weer beter en sneller voorbereid zal zijn op een volgende inspanning.

  

Passiviteitsmassage: Massage in een rust periode/tevens voor niet-sporters

Onder deze massage wordt verstaan de massage als u even  geen wedstrijd of training op het programma heeft staan. Bij deze massage wordt  de conditie op peil gehouden. Deze massage is een algehele lichaamsmassage dit in tegenstelling tot bovengenoemde massage's dat zijn over het algemeen deelmassages. Na de sportieve activiteit is het doel van de sportmassage tegengesteld: de spieren moeten dan weer tot ontspanning gebracht worden. De  sportmasseur past handgrepen, tempo en dosering van de sportmassage toe  afhankelijk van het doel en de toestand van de spieren.

 

Ten aller tijden is het belangrijk  goed voor uw lichaam en spieren te zorgen en te onderhouden  en adviseren wij regelmatig uw spieren te laten masseren, 1 keer per 3-4 weken.  Ook bij klachten die losstaan van sportactiviteiten.