Medical Taping bij littekens

Een litteken is een blijvende afwijking van de huid welke ontstaan is na genezing van een wond. Bij oppervlakkige beschadiging van de huid zullen er geen littekens optreden, maar wanneer ook de lederhuid beschadigd is, zal er een litteken zichtbaar worden.

 

Heeft de chirurg een keurige hechting achtergelaten waarop geen spanning staat dan kan de huid mooi genezen. Door spanning of teveel beweging kan de huid te weinig rust krijgen waardoor het litteken duidelijker zichtbaar zal worden. Onder het huidoppervlak in het bindweefsel kan littekenweefsel ontstaan, ook wel fibrosering van het weefsel genoemd.

 

Een litteken heelt mooier door middel van Medical Taping.

Gefibroseerd weefsel, verse littekens, maar ook oudere en verkleefde littekens kunnen uitstekend behandeld worden met een Medical Taping behandeling met CureTape®. De genezing zal versnellen, het litteken minder diep worden en daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid.  De behandeling dient wel even te worden volgehouden, maar de resultaten zijn prachtig. Na één behandelingsperiode is de verbetering al goed te zien, dit maakt het voortzetten van de behandeling  makkelijker.

 

bron: www.fysiotape.nl