Sportmassage

Sportmassage voor Sporters en niet-sporters

In de praktijk van MdR Sportmassage in Den Bosch verzorgt uw sportmasseur uw spieren d.m.v. sportmassage
Sportmassage

Sportmassage is geschikt voor zowel de sporter als niet-sporter. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals last van vermoeide benen, stijve nek - schouder – rug klachten.

 

Veel blessureleed kan worden voorkomen. Een sportmasseur helpt daarbij en doet meer dan alleen masseren. Hij begeleidt u persoonlijk voor, tijdens en na het sporten. Samen met u zorgt de sportmasseur ervoor dat sport een gezonde bezigheid blijft en u niet door blessures wordt uitgeschakeld.

 

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een ontspannende massage na het sporten kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn, verzuurde spieren of vermoeidheid verder kunt. U herstelt sneller na een inspanning. Soms ontstaat toch een blessure. Een sportmasseur zorgt dan voor deskundige hulp.  Een sportmasseur past verschillende massagetechnieken toe, ter verbetering van de conditie van de spieren.   

 

Specifieke aandachtsgebieden bij sportmassage

Elk persoon en lichaam is uniek, ook de klachten die worden ervaren.

MdR Sportmassage past indien nodig en mogelijk bij sportmassage specifieke behandelingsmethoden toe en besteedt aandacht aan gewrichtsmobilisatie, vooral bij sporters.

 

-Bij hardlopers wordt bijvoorbeeld specifiek aandacht besteed aan de kuiten. 

Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de onderste extremiteit, dit vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment gevolgd door een landing op één been/voet. De landingsvoet moet hierbij al gauw een gewicht van zo’n 200-300 kg opvangen.

De knie-, enkel- en voetgewrichten én de omliggende bindweefselstructuren kunnen dan bezien worden als de krachten-opvangende rubbers en de spieren van het onderbeen én rondom het kniegewricht fungeren hierbij als schokbrekers.

Een goede spierdoorbloeding in de (onder)beenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel en een volledige gewrichtsmobiliteit zijn hierbij met name de aandachtspunten.

 

- Bij voetballers bijvoorbeeld komen naast trauma’s aan de knie en de enkel verschillende gradaties van spierblessures in het bovenbeen veel voor. Het betreft dan meestal de hamstrings. 

Een goede spierdoorbloeding, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit van het knie-, heup- en S.I.-gewricht, alsmede de lumbale wervelkolom zijn belangrijke aandachtspunten.

 

Zo heeft elke (sport)activiteit eigen specifieke aandachtsgebieden.

 

Een combinatie van toepassing van de specifieke behandelingsmethoden komt met regelmaat voor om zo een meest effectieve behandeling te kunnen geven.

 

Bij het maken van een eventuele afspraak wordt advies gegeven over de mogelijkheden. Dit altijd in overleg met u, wat u wilt en wat uw doelstelling is. 

 

Op welke tijdstippen kunt u het best een sportmassage afspreken?

 

Klik hier voor advies op welke momenten u het best een sportmassage kunt afspreken