Medical Taping Concept

Uw sportmasseur MdR Sportmassage is gespecialiseerd en gekwalificeerd in Medical Taping  Curetape

MdR Sportmassage is gekwalificeerd en gespecialiseerd in het toepassen van het Medical Taping Concept. Maar wat is het eigenlijk en voor welke toepassingen? Welke effecten hebben de behandelingen

 

Medical Taping Concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen.

 

Klachten en aandoeningen

Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging maar zijn daarnaast ook bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Bewegingsvrijheid

Heeft u bijvoorbeeld een achillespees-, knie- of enkelblessure, dan kunt u wel regulier ingetapet worden maar dan bent u meteen uw bewegingsvrijheid kwijt. Met CureTape kunt u met blessure redelijkerwijs door blijven bewegen c.q sporten.

Rekbaarheid

CureTape (kinesiotape) is een elastische katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag die ook nog ventileert. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. 

Liftende werking

De liftende werking die de tape op de huid heeft zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd word en de lymfe-afvoer wordt bevorderd. De druk op zenuwen wordt hierdoor minder, en dit resulteert vervolgens in pijnvermindering. Zo kan de tape langere tijd achter elkaar gedragen worden. Op deze manier is een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

 

Toepassingen

Spiertechniek: alle soorten spierblessures

Ligament techniek: o.a artrose vingergewrichtjes, achillespees

Specifieke technieken:o.a triggerpoints, hyperextensie remmen, bursitus en enorme blauwe plekken tapen.

Toepassingen: Tennis/golferselleboog, COPD, hooikoorts, nekklachten, hoofdpijn, bekkeninstabiliteit, hallux valgus, reuma, hielspoor, Osgood-Schlatter, spierrupuur, artrose, rugklachten, mastopathie, menstruatiepijnen, frozen shoulder, schouderklachten en nog vele andere ongemakken.

 

Eigenschappen Curetape

Elastische, ademende, zelfklevende tape

Hoogwaardig katoen met latexvrije elasticiteit

Anti-allergische acryl kleeflaag

Waterproof, douchen met tape is geen probleem

Zonder toegevoegde stoffen

TÜV-gecertificeerd 

 

Let op: wij wijzen erop dat de aangegeven tape toepassingen en informatie op onze website, over de mogelijkheden binnen het Medical Taping Concept, nog niet wetenschappelijk bewezen zijn. De uitspraken en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten.

 

Bron: www.fysiotape.nl