F.I.T. (Sport)massage

F.I.T. Sportmassage voor Sporters en niet-sporters

F.I.T. sportmassage, massage, F.I.T. Sportbalsem, F.I.T. Massageolie, blessures, snel herstellend, pijnverlichting, FITbalsem, FIT Sportbalsem, FIT (Sport)massage, MdR Sportmassage, Den Bosch, 's-Hertogenbosch

Je kunt bij ons ook terecht voor een F.I.T. (sport)massage.

Deze massage zorgt vrijwel direct voor (pijn)verlichting.  

Veel topsporters, recreatieve sporters, maar ook veel niet-sporters ervaren een snelle positieve werking bij blessurepreventie én blessurebehandeling.

 

 

De behandeling van F.I.T. Sportmassage

De behandeling wordt uitgevoerd met FIT balsem in combinatie met FIT massageolie en is erg geschikt om snel en effectief (pijn)verlichting te geven bij spierpijn en/of andere spierklachten/blessures.

Daarnaast zorgt het gebruik van de balsem en massageolie ervoor dat een betere doorbloeding ontstaat en kunnen afvalstoffen versneld worden afgebroken en afgevoerd. De massage heeft een diepere werking in het onderliggend weefsel. 

 

We beginnen de massage met het behandelen van het aangedane gebied. De balsem trekt snel in de huid en is niet vet. Eerst voelen je spieren door de balsem erg warm, daarna kan het ‘koud’ aanvoelen en een tintelend gevoel geven. Je zult ervaren dat het direct een prettig gevoel geeft en het zorgt gelijk voor een pijnstillende werking.

Daarna wordt de massage vervolgd met de massageolie. Deze combinatie zorgt ervoor dat de werking elkaar versterken en de massage meer doordringt in de onderliggende spieren. Het positief effect is hierdoor erg groot.   

 

Wat is F.I.T.?

F.I.T. staat voor “Fast Injury Treatment”. F.I.T. is ontwikkeld voor topsporters, niet-sporters met (chronische) pijnklachten, maar ook voor ouderen en zo samengesteld dat het snel word opgenomen en de doorbloeding stimuleert. Eén van de ingrediënten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht tot de zenuwwortels in het betrokken gebied en veroorzaken diverse gradaties van pijn. FIT Sportbalsem geeft geen huidirritatie en is ideaal voor een snel herstel van blessures.

 

Toepassing F.I.T. Sportmassage

F.I.T. (Sport)massage kan worden toegepast bij: 

Sportblessures

Preventie van blessures

Snel herstel na sportinspanning

Artritis

Chronische pijn

Pijn aan onderrug, heup en nek

Gewrichtspijn, schouderpijn

Spierpijn

Slijmbeursontsteking

Peesontsteking

Overbelaste spieren en verstuikingen

Ischialgiepijn (been)

Carpaal tunnel syndroom

Fibromyalgiepijnen

De balsem kan ook preventief worden gebruikt.

 

* Alleen wanneer je reeds behandelend wordt met corticosteroïdenzalf is het verstandig vooraf te overleggen met je behandelend arts. 

 

F.I.T. Sportbalsem voor thuisgebruik

De F.I.T. Balsem is ook verkrijgbaar bij MdR Sportmassage, in de praktijk of via de webshop.

Een tube van 100ml kost slechts euro 15,50  en is zeer zuinig in gebruik.

 

FIT balsem 100ml
FIT balsem 100ml
Download
Waarom F.I.T?
Waarom FIT.pdf
Adobe Acrobat document 469.4 KB