Last van hooikoorts? Pollen kunnen nu al voor problemen zorgen!

 

Door de zeer warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Mensen die last hebben van hooikoorts moeten eerder dan normaal rekening houden met klachten door de pollen van hazelaars en elzen.

Dat melden onder andere De Natuurkalender, het LUMC en de Wageningen University. De voorlente wordt steeds duidelijker zichtbaar. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. De hazelaar kwam al in december op grote schaal in bloei, waardoor de piek van de eerste bloeiwaarnemingen waarschijnlijk op 31 december is komen te liggen. Vijftig jaar geleden was dat gemiddeld 15 februari (1940 tot en met 1968).

 

December was met een gemiddelde temperatuur van 6,1 graden in De Bilt een zeer zachte maand en januari is ook zeer zacht begonnen. De gemiddelde temperatuur lag de eerste tien dagen bijna drie graden boven het gemiddelde.

 

Op 22 december werd ook al gewaarschuwd voor hooikoorts tijdens de kerst. Het LUMC telde op eerste kerstdag al veel elzenpollen.

 

Op de website Pollennieuws.nl wordt bijgehouden hoeveel pollen er zich in ons land bevinden. 

 

Bron: Brabants Dagblad 13-01-2019

Medical taping bij Hooikoortsklachten bij MdR Sportmassage

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt.

 

De resultaten bij MdR Sportmassage zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts. 80-90% van onze cliënten hebben aanzienlijk minder klachten of zijn zelfs klachtenvrij zonder medicatie.

 

Een behandeling kost  euro 10,00  en is meestal bij hooikoortsklachten voldoende (incidenteel is een tweede behandeling nodig). Advies is om bij beginnende klachten een afspraak te maken of voorafgaand aan je klachten, wanneer je dit zelf kunt inschatten.