Test: BYE! Nutrition, sportvoeding met de natuur in de hoofdrol

BYE! Nutrition is zo’n merk waar ik vrolijk van word. Als hardlooptrainer ken ik de belangen van goede sportvoeding tijdens sportinspanningen.

 

Het bedrijf maakt sportvoeding en je kunt er repen, gels en nog veel meer kopen. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder want er zijn legio merken met sportvoeding, maar toch weet BYE! Nutrition zich te onderscheiden van vele concurrenten. Het merk heeft er namelijk bewust voor gekozen iets heel belangrijks centraal te zetten in haar producten.

Ik heb,  voordat ik deze producten als dealer in het assortiment heb opgenomen, een aantal producten van BYE! zelf uitgeprobeerd en hoe ze bevallen zijn vertel ik je graag.

 

De natuur in de hoofdrol

De meeste sportvoeding wordt ontwikkeld in een laboratoria en de basisstoffen komen uit een potje. Is dit slecht? Nee, niet echt hoor. Toch vindt BYE! dat dit niet de beste combinatie is voor je lichaam. Zij kiezen er bewust voor om de grondstoffen voor haar sportvoeding gewoon bij moeder natuur te halen. Op de velden, akkers en boomgaarden om precies te zijn. Wie wel eens sportvoeding van BYE! heeft gebruikt kan dit wel beamen. Het is namelijk iets anders van smaak dan je gewend bent.

Wij ontvingen van BYE! Nutrition een complete set met sportvoeding. Een pot met oplosbaar poeder voor het maken van een Isotonic sportdrink, verschillende smaken Endurance bars en enkele Energy Gels. Dit zijn eigenlijk ook de meest gebruikte producten die eigenlijk niet kunnen ontbreken in je kast. Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe voeding en weten gelukkig erg goed waar we wel en niet van houden. Maar in welk hokje gaan de producten van BYE! geplaatst worden?

 

BYE! Isotonic Sportdrink

Het aanvullen van energie en vocht tijdens het sporten is enorm belangrijk voor jou als sporter. De manier waarop je dit doet kan op verschillende manieren maar een sportdrank is een goede manier om dit snel en efficiënt te doen. Naar mijn mening zijn er twee factoren het meest belangrijk voor een sportdrank, namelijk: de samenstelling en de smaak. Het is natuurlijk geweldig als het bomvol goede stoffen zit, maar als het amper weg te krijgen is heb je er nog steeds weinig aan.

De Isotonic sportdrank van BYE! bevat geen vetten maar is voorzien van de benodigde zouten tijdens je workout. Denk hierbij aan: Natrium, Calcium, Magnesium, Kalium en Fosfor. Verder vind je natuurlijk ook nog koolhydraten in de oplossing waarvan driekwart bestaat uit snelle suikers. Doordat de sportdrank ook magnesium-citraat en magnesium-chloride bevat helpt het ook mee aan het voorkomen van spierkramp.

En dan is er nog dat stukje smaak. Dit is absoluut de lekkerste sportdrank die ik tot nu toe gehad heb. Ik ben fan! Geen chemische smaak, of rare nasmaak. De sportdrank smaakt lekker naar rood fruit en het is net alsof je een flesje cassis mee hebt voor onderweg. Helaas is mijn pot inmiddels bijna leeg maar ik weet wel dat de volgende opnieuw de Isotonic Sportdrink van BYE! gaat worden.

 

BYE! Endurance Bar

Elk merk moet natuurlijk een reep hebben. De verschillende soorten en smaken zijn eindeloos en ook bij BYE! vind je ze in het assortiment. De smaken zijn echter wel wat anders dan we gewend zijn. Geen banaan, aardbei en chocolade, maar Cocos, Cranberry en Appel Kaneel.

Het doel, van de Endurance Bar is enerzijds zorgen voor snelle energie en anderzijds ook je bloedsuikerspiegel gelijk houden. De natuurlijke suikers uit fruit en tarwekiemen zorgen voor de snelle energie. Allemaal moeder natuur dus. Net als de havermout en zaden die zich focussen op het gelijk houden van je bloedsuikerspiegel. De reep bevat in tegenstelling tot de sportdrank wel vetten maar wel van plantaardige oorsprong. De repen zijn 40 gram en kunnen niet smelten of bevriezen. In totaal levert de reep 598 kJ aan energie.

 

BYE! Energy Gels

Net als de repen en de sportdrank kan ook een handige en compacte gel natuurlijk niet ontbreken. De samenstelling van de gel is zo gemaakt dat hij direct opgenomen wordt door je lichaam en je zo voorziet van nieuwe energie. Iets meer dan de helft van de koolhydraten in de gel bestaat uit natuurlijke suikers en ze hebben er ook nog 7 vitaminen in weten te stoppen

Assortiment MdR Sportmassage

Bovenstaande producten en meer zijn inmiddels opgenomen in ons assortiment. Allemaal producten waar ik als sporter achter sta. Meer productinformatie vind je hier.